Как да напишете Вашето отлично CV като болногледач

категория: Болногледачи
качено на:: 09.09.2020
Как да напишете Вашето отлично CV като болногледач

Когато си търсите работа като болногледач или рехабилитатор, е важно да имате CV, което да подчертае Вашите предимства пред останалите Ви колеги, работещи в същата сфера. CV-то следва да съдържа информация за Вашите умения, сертификати от преминати обучения и др. Колкото по-подредена и ясна е автобиографията, толкова по-бързо работодателят ще се ориентира дали сте подходящият човек за позицията.

В настоящата статия ще Ви дадем няколко полезни съвета какво да включите във Вашето CV на болногледач.

Започнете с кратко резюме на основната информация

Посочете имена и данни за контакт, включително имейл адрес, в горната част на CV-то си. След това добавете описание на професионалния опит, който да подчертае Вашите натрупани умения като болногледач/личен асистент.

Представянето Ви следва да е кратко и съдържащо най-важната информация за професионалния опит. 

Избройте вашите умения и опит

Обособете отделен раздел за натрупания опит в грижата за болни и възрастни. Посочете какво сте научили в резултат на този опит, за да бъдат работодателите уверени, че може да се справите с позицията, която предлагат.

Например, споменете, че сте натрупали опит с помагането на възрастни или трудно подвижни хора и сте помогноли да изпълняват ежедневните си функции, да приемат регулярно своите лекарства, че приготвяте домашно сготвени ястия за тях и др.  Не пропускайте да обърнете внимание на факта, че следите внимателно тяхното здраве и при необходимост уведомявате близките за възникнали промени или проблеми. Покажете ясно, че загрижеността за човека стои на първо място.

Подчертайте Вашите положителни качества.. Полезно би било да изтъкнете, че притежавате физическа сила, за да сте опора на възрастния човек при придвижване.

Споменете, че умеете да организирате времето си, общувате с лекота и може да се справяте в стресови ситуации.

Включете релевантна информация за личния Ви опит

Споменете какви умения сте натрупали, докато сте се грижили за други хора. 

Независимо дали сте получавали заплащане за полаганата грижа, отбележете това към Вашия професионален опит. Особено ако Ви се е наложило да напуснете стандартната си работа, за да се посветите на грижите за вашите баща или майка.

Списък със сертификати

Притежавате сертификат за оказване на първа помощ? Преминали сте през обучения за медицински сестри или други специализирани курсове за болногледачи? Обособете отделен раздел за сертификати и избройте основните компетенции, които сте придобили по време на тези обучения. Сертификатите Ви правят конкурентноспособни – те представят допълнителна квалификация, която сте придобили след завършване  на образование и на практика Ви отличават от останалите кандидати.

Раздел Образование


При голяма част от болногледачите образованието обикновено е различна специалност извън сферата на грижата за възрастни и деца. Ако и във Вашия случай е така и специалността не е приложима към позицията, за която кандидатствате, може да остане по-назад.

прочети още:
Топ 10 задължения на личният асистент

Задълженията на болногледачите имат широк обхват и могат да варират спрямо конкретния случай с възрастния човек. Личният асистент може д... Виж повече

9 стратегии как да помогнете на родител, който отказва грижа

Майка Ви се противопоставя на идеята за външен човек, който да подпомага домакинството. Баща Ви отказва да спре да шофира. Леля Ви отрич... Виж повече

Болногледачи: съвети как да бъдете наети

Провеждането на интервю с потенциален работодател е една от най-важните стъпки при търсенето на работа като болногледач. Въпросите, коит... Виж повече

Регистрирай се сега като

Клиент или Професионалист